Søsætning
Søsætning af både sker som sædvanlig i løbet af april og vil blive forsøgt afsluttet den 8. maj. Datoer for søsætning, de første i påsken, vil senere blive meldt direkte ud til bådejerne. Datoerne er dog ikke mere faste, end at det som sædvanligt vil være muligt at aftale andet med havnefogeden.
Når I klapper jeres bådstativer sammen, skal I sørge for at pakke det så tæt sammen som muligt, gerne ved at tage den øverste del at støtterne ud. Efterfølgende skal stativet surres forsvarligt sammen. Det letter arbejdet med at lægge det på plads og sparer plads på bukkepladsen. Hvis ikke der er navn på stativerne bedes I skrive det på. Lån evt. malepen hos havnefogeden.
Kranen ”Rarberg”
Vi har tidligere skrevet om behovet for udskiftning af vores kran. Det er stadig vores første prioritet at finde en tilsvarende brugt kran. Men det er desværre både svært og dyrt.
Ét alternativ er at leje kran- eller kranbil ind i nogle få dage, forår og efterår. Dette er dog ikke særlig fleksibelt for bådejerne.
En anden mulighed er et system med særlige bådstativer som båden anbringes på. Herefter bliver stativ og båd kørt på plads ved brug af en slags ”palleløfter”, som trækkes/skubbes af en gaffeltruck.
Ja – der er mange ting i spil. I sidste ende også økonomi. Men en løsning trænger sig på.
Udhalerbøjer og -kæder
I efteråret tærede flere udhalerkæder over, så de berørte både drev ind i molen. Heldigvis skete det ikke ved indsejling på pladsen, hvor udhaleren af og til benyttes som ”håndbremse”. En af kæderne forsvandt bare uden at en båd var fortøjet til den! Derfor er det vigtigt at kontrollere bøje, kæde samt bøjlen/øjet på klodsen helst hver tredje år. Sagen er, at tæringen går hurtigere end man tror.
I kan naturligvis låne havnens jolle med spil til formålet og I kan købe ny kæde mv. hos havnefogeden.
Et alternativ er at udskifte kæde mv. til rustfrit, som ikke tærer – det koster dog noget mere☹
”Malik” og højvande
Stormen fik heldigvis ikke så stort et omfang som varslet. Men det var en god anledning til at få testet vores beredskab – ikke mindst i en situation hvor havnefoged Asger var på ferie. Men alt fungerede som det skulle, ikke mindst takket være vores afløser Buggi, som fik iværksat de nødvendige foranstaltninger med afskærmning af nedgange til toiletter og kælder, hvor pumperne er det svage link i afløbssystemet.
Højvandet og bølger fra nord underminerede dog stenkisten i søndre ydermole. Det medførte huller og sænkninger på gangarealet ud til fyret – navnlig det første stykke. Derfor er molen spærret af indtil videre.
Kystsikring
Vi deltager i det projekt som LTK har igangsat med en borgerundersøgelse om hvilke tiltag der skal igangsættes til imødegåelse af truslen om stigende vandstand de kommende år.
Casper Strunge som både sidder i havnebestyrelsen og som nyvalgt medlem i kommunalbestyrelsen er med i dette arbejde.